Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@07:19:58 GMT

اعمال مهم آخرین شب ماه مبارک رمضان

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۵۳۳۴۳

اعمال مهم آخرین شب ماه مبارک رمضان

خبرگزاری میزان- یک کارشناس علوم قرآنی گفت: «پیامبراکرم (ص)» در خطبه معروف شعبانیه مى ‏فرمایند: «مردم بیدار باشید کسى که از شما به روزه‏ دار مؤمن در این ماه افطارى دهد، پاداش آزاد نمودن یک برده و بخشش گناهان گذشته را همراه دارد». تاریخ انتشار: 19:00 - 03 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۱۵۹۸

حسن محمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون جایگاه و اهمیت روز‌ پایانی ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان ماه رحمت، مغفرت و ماه سعادت برای انسان‌هاست در این ماه قرآن کریم بر «پیامبراکرم (ص)» نازل شد و انسان‌ها برای توبه به سوی خدا خوانده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ماه مبارک رمضان را از دیدگاه «امام رضا (ع)» مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: ماه مبارک رمضان در نگاه «امام رضا (ع)» به میدان مسابقه‌ای برای پیروی در امتحان الهی و گام برداشتن به سوی بهشت برای بندگان خدا تشبیه شده است مسابقه‌ای که تا آخر ماه مبارک رمضان ادامه دارد. «امام رضا (ع)» می‌فرمایند: «کانَ أَبى علیه ‏السلام یَزیدُ فى الْعَشْرِ الأَواخِرِ مِنْ شَهْرِ رَمَضانَ فى کُّلِ لَیْلَةٍ عِشْرینَ رَکْعَةً؛ پدرم در دهه آخر ماه رمضان در هر شب بیست رکعت به نمازهاى مستحبّى شبهاى ماه رمضان مى‌‏افزود».

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

محمدی به کیفیت ماه مبارک رمضان اشاره و تاکید کرد: در روایات اسلامی رمضان ماهی که ابتدایش رحمت و میانه اش مغفرت و پایانش آزادی از آتش جهنم است معرفی شده و تصریح گردیده است که در‌های آسمان در اولین شب ماه رمضان گشوده می‌شوند و تا آخرین شب بسته نمی‌شوند؛ ماهی که خداوند در آن حسنات را می‌افزاید و گناهان را پاک می‌کند.

محمدی رویکرد «پیامبراکرم (ص)» را در ماه مبارک رمضان مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: «پیامبراکرم (ص)» این دهه را به اعتکاف گذرانده و به عبادت و شب زنده داری مشغول بودند. «پیامبراکرم (ص)» در خطبه معروف شعبانیه مى ‏فرمایند: «مردم بیدار باشید کسى که از شما به روزه‏ دار مؤمن در این ماه افطارى دهد، پاداش آزاد نمودن یک برده و بخشش گناهان گذشته را همراه دارد، فردی ابراز کرد اى رسول خدا ما توان افطارى دادن نداریم، «پیامبراکرم (ص)» فرمودند: بترسید از آتش جهنم ولو با دادن نصف دانه خرما و از آتش بپرهیزید گر چه با دادن شربت و یا آب باشد».

وی افطاری دادن به مومنان و نیازمندان را در ماه مبارک رمضان مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: افطارى دادن به روزه داران خصوصا نیازمندان از جمله تاکیدات دین مبین اسلام است، خصوصا در شرایط امروز که به دلیل گسترش بیماری کرونا مشکلات اقتصادی بسیاری در خانواده‌ها افزایش پیدا کرده، اکنون می‌توان حتی در آخرین شب ماه مبارک رمضان با افطاری و یا دادن اقلام، نیاز خانواده‌ها نیازمند را برآورده کرد، در حقیقت لبیک گفتن به مواسات مومنانه و تاکیدات در این زمینه بسیار است، در این باره روایتی از «امام رضا (ع)» در کتاب «عیون اخبار الرضا» نقل شده که اهمیت این موضوع را نشان می‌دهد.

***ارزش عید فطر
 

وی به ارزش و اهمیت عید سعید فطر اشاره و تاکید کرد: این عید یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است، در کتاب «من لایحضره الفقیه» جلد ۱صفحه ۵۲۲ بیان شده است: «امام رضا (ع)» عید فطر را روز تضرع و دعا به درگاه خداوندمتعال می‌دانستند و می‌فرمودند: «إنَّما جُعِلَ یَومُ الفِطرِ العِیدَ لِیَکونَ لِلمُسلِمینَ مُجتَمَعا یَجتَمِعُونَ فیهِ و یَبرُزونَ لِلّهِ فَیُمَجِّدُونَهُ عَلى ما مَنَّ عَلَیهِم؛ بدان جهت روز عید فطر عید قرار داده شده است تا در آن روز مسلمانان جمع شوند و به خاطر خدای بزرگ به صحنه آیند و خدا را در برابر نعمتهایش به شکوه و بزرگی یاد کنند تا هم روز عید باشد و هم روز اجتماع، هم روز بالندگی باشد و هم روز زکات دادن، هم روز رغبت و توجه به نعمت‌های الهی بادشد، هم روز تضرع و دعا به درگاه خداست»، همچنین در کتاب «اقبال الاعمال» صفحه ۴۶۴ «امام رضا (ع)» ایشان فرا رسیدن عید فطر پس از یک ماه بندگی را هدیه‌ای به خداوند برشمرده و می‌فرمایند: در روز قیامت، چهار روز را به پیشگاه خداوند هدیه می‌برند، گویی که عروس را به خانه بخت می‌برند، پرسیدند: این چهار روز چه روز‌هایی است؟ «امام رضا (ع)» فرمودند: روز عید قربان، عید فطر، روز جمعه و عید غدیر.

***اعمال شب آخر ماه مبارک رمضان 

محمدی به اعمال شب آخر ماه مبارک رمضان اشاره و ابراز کرد: غسل کردن و خواندن زیارت «امام حسین (ع)» در شب آخر ماه مبارک رمضان ثواب بسیار دارد، همچنین قرائت سوره‌های «انعام» و «کهف» و «یس» ثواب بسیاری را برای مومنان به همراه دارد.

وی پیرامون دیگر‌ اعمال شب آخر ماه مبارک رمضان بیان کرد: بهترین ذکر در شب آخر ماه مبارک رمضان گفتن صد مرتبه «أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ وَأَتُوبُ إِلَیْهِ» است که فضیلت بسیاری برای مومنان به همراه دارد. طلب مغفرت از پرودگاری که به بندگان خود اجازه شرکت در میهمانیش را داده و آنان را به سوی خود خوانده است عملی ارزشمند و مهم است. خواندن دعایی که در مفاتیح الجنان ذکر شده و از زبان «امام صادق (ع)» بیان شده است نیز ثواب بسیاری را برای بندگانی که یک ماه روزداری کردهاند و توبه به درگاه خداوند متعال نموده اند دارد، در این دعا آمده است: «اللّٰهُمَّ هٰذا شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِى أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَقَدْ تَصَرَّمَ، وَأَعُوذُ بِوَجْهِکَ الْکَرِیمِ یَا رَبِّ أَنْ یَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَیْلَتِى هٰذِهِ أَوْ یَتَصَرَّمَ شَهْرُ رَمَضانَ وَلَکَ قِبَلِى تَبِعَةٌ أَوْ ذَنْبٌ تُرِیدُ أَنْ تُعَذِّبَنِى بِهِ یَوْمَ أَلْقاکَ خدایا؛ این است ماه رمضان که قرآن را در آن نازل کردی، اینک در حال گذشتن است و من به ذات کریمانه‌ات پناه می‌آورم از اینکه سپیده این شب طلوع کند یا ماه رمضان بگذرد و نزد تو برایم نتیجه کار ناشایست یا گناهی باشد که بخواهی مرا به سبب آن روزی که ملاقاتت کنم عذاب نمایی».

محمدی به خواندن دعای دیگری در روز آخر ماه مبارک رمضان توصیه و اظهار کرد: «یَا مُدَبِّرَ الأُمُورِ، یَا باعِثَ مَنْ فِی القُبُورِ، یَا مُجْرِیَ البُحُورِ، یَا مُلَیِّنَ الحَدِیدِ لِداوُدَ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَافْعَلْ بِی کَذا وَکَذا، و به جاى «کذا و کذا» حاجات خود را بخواهد و بگوید اللَّیْلَة اللَّیْلَةَ‌ای تدبیرگر امور،‌ای برانگیزنده مرده‌های در گور،‌ای روان کننده دریاها،‌ای نرم کننده آهن برای داود، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و با من چنین و چنان کن و به جاى «چنین و چنان» حاجات خود را بخواهد و بگوید امشب، امشب و دست‌های خود را در وقت خواندن «مُدَبِّر الاُمُور» تا آخر به سوی آسمان بردار و این دعا را در حال رکوع و سجود و ایستاده و نشسته بخوان و آن را تکرار کن.

***نماز های شب آخر ماه مبارک 

وی به نماز «پیامبراکرم (ص)» در شب آخر ماه مبارک اشاره ابراز کرد: هرکس در شب آخر ماه رمضان ده مرتبه نماز دو رکعتی بخواند که در هر رکعت سوره «حمد» را «یک بار» و «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ» را «ده بار» و در هر یک از رکوع و سجود «ده مرتبه» بگوید: «سُبْحانَ اللّٰهِ وَالحَمْدُ للّٰهِ وَلَا إِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ وَاللّٰهُ أَکْبَرُ، ستایش شایسته اوست و معبودی جز او نیست و خدا بزرگ‌تر است و هنگامی‌که از ده رکعت فراغت یافت، هزار مرتبه استغفار کند و پس از استغفار سر به سجده گذارد و در حال سجده بگوید: «یَا حَیُّ یَا قَیُّومُ، یَا ذَا الجَلالِ وَالإِکرامِ، یَا رَحْمانَ الدُّنیا وَالآخِرَةِ وَرَحِیمَهُما، یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ، یَا إِلٰهَ الأَوَّلِینَ وَالآخِرِینَ، اغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا، وَتَقَبَّلْ مِنَّا صَلاتَنا وَصِیامَنا وَقِیامَنا‌، ای زنده به خود،‌ ای پاینده‌ای دارای بزرگی و بزرگواری،‌ ای بخشنده دنیا و آخرت و‌ای مهربان دنیا و آخرت،‌ ای مهربان‌ترین مهربانان،‌ ای معبود گذشتگان و آیندگان، گناهانمان را بیامرز و نماز و روزه و شب‌بیداری‌مان را قبول کن. سوگند به کسی که مرا به‌راستی به پیامبری مبعوث کرد که جبرئیل مرا از اسرافیل خبر داد و اسرافیل از پروردگار خود که سر از سجده برنداشته، خداوند او را بیامرزد و ماه رمضان را از او قبول کند و از گناهان او درگذرد.

محمدی به نماز دیگری که برای شب آخر ماه مبارک بر آن سفارش شده است اشار و خاطرنشان کرد: نماز دیگری در شب عید فطر سفارش شده است، در روایات پیرامون این نماز آمده است که تسبیحات اربعه را در رکوع و سجود به جای ذکر رکوع و سجود بخواند و به جای «اغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا» تا آخر بگوید: «اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَتَقَبَّلْ صَوْمِی وَصَلوٰتِی وَقِیامِی، گناهم را بیامرز و روزه و نماز و شب‌زنده‌داری‌ام را بپذیر».

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی ماه مبارک رمضان شب آخر ماه مبارک رمضان شب آخر ماه رکوع و سجود ماه رمضان امام رضا عید فطر هم روز تا آخر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۳۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت کامل یک مرجع تقلید از «طرح نور»: امری مبارک است | درباره حجاب به شدت حساسیم

آیت الله نوری همدانی گفت: مکرر درباره اقتصاد و معیشت مردم داد زدیم و نگران زندگی مردم هستیم، برای برطرف شدن ربای خانمان سوز در بانک‌ها فریاد زدیم.

به گزارش شفقنا، این مرجع تقلید در دیدار عده‌ای از بانوان قرآن پژوه اظهار داشت: همه باید به تعالیم و دستورات قرآن و اهلبیت (علیهم السلام) برگردیم و عمل کنیم. هیچ دینی همانند اسلام جایگاه و عظمت زن را محترم نشمرده است. اسلام به تمام جفا‌هایی که در طول تاریخ شده پاسخ داد و ملاک برتری را از جنسیت خارج کرد

 

او به نقش زن در طول تاریخ در عرصه‌های مختلف علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی اشاره کرد و افزود: امروز جایگاه بانوان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و نباید به بهانه‌های مختلف جایگاه آن‌ها را متزلزل کرد.

آیت الله نوری همدانی با اشاره به آیات قرآن پیرامون حجاب گفت: آنچه مسلم است وجوب حجاب است و باید در جامعه اسلامی به آن عمل شود و از بی‌حجابی به عنوان یک منکر جلوگیری شود.

او در ادامه خاطرنشان کرد: همانطور که از خطاب قرآن هم استفاده می‌شود از امر به پیامبر (صلی الله علیه و آله) که به زنان خود ابلاغ کن؛ مسئولان هم باید از کارگزاران و کارمندان خود شروع کنند، قبلا هم گفتم آیا صدا و سیما برای حجاب فرهنگ سازی کرده یا خلاف آن عمل نموده است؟ امروز وضعیت حجاب در ادارات دولتی چگونه است؟ آیا نهاد‌های فرهنگی به وظیفه خود عمل کرده و موضوع حجاب را فرهنگسازی نموده و توانسته اند به این همه هجمه در فضای مجازی در این باره پاسخ دهند؟ باید این‌ها را درست کرد، مردم ببیند که ما از خودمان شروع کردیم بهتر می‌پذیرند.

او در پایان در پاسخ به سوالی، طرح نیروی انتظامی را با در نظر گرفتن رعایت شرایط امر به معروف و نهی از منکر لازم و ضروری دانسته و خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی برنامه‌ای را در این زمینه آغاز کرده بنام طرح نور که امری مبارک و مورد حمایت است.

او در ادامه افزود: اگر جایی هم یک مامور ناخواسته اشتباه کرد نباید اصل این طرح زیر سؤال برود و نیروی انتظامی که وقف ایجاد امنیت در کشور است و هنوز در حال شهید دادن است را تضعیف کنیم و از جلوگیری منکر بزرگ بی حجابی دست برداشت

آیت الله نوری همدانی در ادامه افزود: عده‌ای از فضلای محترم در حرم تجمع داشتند و بعضی‌ها هم به دفتر ما مراجعه کردند و از باب وظیفه شرعی نامه‌ای دادند و نگران موضوع حجاب بودند، ولی بعضی‌ها زیر سؤال می‌بردند که چرا درباره مسائل دیگر حوزه حساس نیست و گاهی هم می‌گویند تا وضعیت اقتصادی حل نشود، تا اختلاس حل نشود، تا فلان موضوع حل نشود به حجاب پرداخته نشود، بله مکرر درباره اقتصاد و معیشت مردم داد زدیم و نگران زندگی مردم هستیم، برای برطرف شدن ربای خانمان سوز در بانک‌ها فریاد زدیم، درباره جلوگیری از فساد تذکر دادیم و ادامه می‌دهیم و به همان ترتیب درباره حجاب به شدت حساس هستیم و تذکر درباره بی حجابی طبق قانون و شرع وظیفه است و از قرار اطلاع، مجلس مشغول بررسی لایحه عفاف و حجاب است که باید با متخصصین امر و دلسوزان مشورت و مطابق با قانون و شرع مقدس اسلام باشد.

من به بعضی‌ها که درباره جلوگیری از این منکر بی حجابی حرف دارند عرض می‌کنم وصیت نامه شهدا را بخوانید چقدر این عزیزان درباره حجاب سفارش می‌کنند اینان جان دادند، تا ارزش‌ها از بین نرود و بدانیم کوتاهی در این موضوع گناه است.

دیگر خبرها

  • تبریک روز معلم به همکار با ۴۰ متن ادبی، زیبا و رسمی
  • روز معلم ۱۴۰۳ + پیام، متن و عکس نوشته تبریک
  • پیام تبریک روز معلم + پوستر و عکس نوشته
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • حمایت کامل یک مرجع تقلید از «طرح نور»: امری مبارک است | درباره حجاب به شدت حساسیم
  • پیام تبریک روز کارگر ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند